de Telegraaf
Stan Huygens journaal

Herman schildert en zingt

28 augustus 2012

Alexander Krikhaar is een Nederlandse architect die vooral ook in de Verenigde Staten een indrukwekkende carrière maakt. Eind jaren negentig van de vorige eeuw ontwierp hij voor zijn vader, de inmiddels overleden kunstschilder Herman Krikhaar, een bijzonder huis, gelegen in de heuvels van de Var in Zuid Frankrijk.


Villa le Cygne is een huis waar nog altijd gewoond, geschilderd en geëxposeerd wordt. Werk van grote schilders als Marc Chagall, Pablo Picasso en Karel Appel sierden reeds de wanden. Deze zomer viel de eer te beurt aan Herman van Veen, een man die behalve een theatergrootheid inmiddels ook een erkend schilder is.

Van Veen sloot zijn tentoonstelling, mede georganiseerd door Ladies in Art uit Blaricum, af met een overweldigend concert in vier talen, als was het een voorpremière voor zijn concert op 10 september aanstaande in de prestigieuze Queen Elisabeth Hall in Londen. Dat gebeurde in het bijzijn van onder anderen Helena Krikhaar, weduwe van Herman, vermogensbeheerder Ben Euving, kunstenares Delphine Boel, de vermeende dochter van de Belgische koning Albert, Herman de Jong van de Postcodeloterij, honorair consul Peter van Santen en natuurlijk Hermans vrouw, danseres en actrice Gaëtane Bouchez.

Herman is binnenkort ook even in Nederland te bewonderen, tijdens de viering van 125 jaar Carré. Zeven voorstellingen zal hij in het koninklijk theater met zijn muzikanten spelen. Het programma is een verzoekprogramma. Herman: ` Het hooggeëerd publiek mag het zelf samenstellen!"Stan Huygens