Dagbl vh Noorden
Menno Hoexum

Veel theaterplezier voor kinderen in Sri Lanka

28 feb 2015

Wat: Benefietgala Help Direct
Waar: Martiniplaza
Wie: 400 sponsors en een keur aan artiesten


Hans Langhout, de man achter Help Direct, opende het gala met een vertolking van het welkomstlied uit de musical Cabaret. Hij zette de toon voor een spetterende avond waar 400 gasten van begin tot eind van genoten.


Aan de hoofdtafel toonde Jacques J. d' Ancona zich een gewaardeerd gastheer voor de ambassadeur van Sri Lanka Buddhi Athauda en zijn chef-protocol. Jayantha Stephen Kapuwatte. De heren genoten van de conversatie met Herman van Veen, zijn partner GaŽtane Bouchez en de Groninger burgemeester Peter den Oudsten.
Van Veen liet zich verleiden , tot een kort optreden. Optredens waren er wel van artiesten die momenteel met zang en dans furore maken in de Nederlandse theaters. Martijn Fischer bracht Andrť Hazes tot leven, Wia Buze zong het Grunnens Laid, Tony Neef zong iets uit de musical Son- neveld, Lone van Roosendaal herinnerde aan Annie M.G. Schmidt en Maaike Widdersho- ven bracht The Sound of Music even binnen. Robert ten Brink praatte de optredens van nog meer coryfeeŽn aan elkaar. Joumaal-presentatrice Astrid Kersseboom interviewde Lanehout en notaris Andrť Bosscher over de projecten in Sri Lanka. Traditiegetrouw was een tafel ingeruimd voor de Marbella Club met Johan en Janneke Brakema, Nantko en Aly Post, Paul de Weerd, Jan Lukas Oldenburger, Ubelien de Weerd en Aletta Oldenburger.

Politicus en wielergoeroe Joop Atsma vond met partner Tea en plekje aan tafel bij Jan Geert Vierkant en vrouw Eline en het echtpaar Rob en Yvonne Wiegman.

De juristentafel van Dommerholt was goed gevuld met Henk de Groot, zijn partner Magda, Peter Yspeert met partner Anita Pepping en Sacha Smink en haar partner Jeroen Reiziger (Trip Advocaten).
Vrienden Gerard en Janny Schijf maakten de tafel vol. Zij zaten op afstand van de juristentafel van Schuurmans Advocaten met aan de dis Reinhardt LaWout Schuurmans ? Sanne.

De kunstveiling leidde tot enige verwarring toen Johan Abma (Promotex) en Wiebe Bijlsma (MF Horeca) allebei dachten voor 5000 euro een foto van Daan Oude Elferink gekocht te hebben. De fotograaf loste het probleem met nog een afdrukje op. Dina Boonstra, directeur van de NDC Mediagroep, nam haar nieuwe commercieel directeur Pier Baarsma mee. Wietse Snaak (Jos Beeres) verzorgde de wijnen. De gasten sloegen anderhalve pallet rode, witte en dessertwijn achterover.Menno Hoexum