Story
Evert Santegoeds

Ze klaagt over 'uitbuiting' en onderbetaling' maar:

Babette van Veen hield liefdesnestje over aan GTST

27 nov 1997

BABETTE VAN VEEN verraste iedereen met haar besluit te stoppen met haar rol van Linda in Goede Tijden. Zij was toe aan een nieuw leven en dat onderstreept ze met de aankoop van een liefdesnestje voor haarzelf en haar vriend WINSTON, op een plek waar niemand hen kent Toch houdt Winston een slag om de arm...


ABETTE VAN VEEN is sinds kort de trotse eigenaresse van een boerderij in de Betuwe, die zij overhield aan haar rol als Linda Dekker in de succes-serie Goede Tijden Slechte Tijden! De romantische stulp is het witte liefdesnestje van de actrice en haar collega uit de concurrerende soapreeks Goudkust, WINSTON GERSCHTANOWITZ.

Dorpsbewoners zjjn verguld met de komst van de twee sterren, die echter hebben besloten er nog niet volledig te gaan samenwonen. Winston houdt zijn appartement in Amsterdam aan, maar zoekt Linda er zoveel mogelijk op. Overigens zijn de twee in hetzelfde dorp als waarin ANNEKE GRÖNLOH haar keuken na iedere regenbui ziet onderlopen, helemaal niet zo bekend als in de rest van Nederland. Nog lang niet alle woningen zijn er op de kabel aangesloten en bovendien heeft niet iedereen er de juiste schotel-antenne waarmee Linda en Winston respectievelijk op RTL4 en SBS 6 te ontvangen zijn.

Voor Babette is met de aankoop van de boerderij een einde gekomen aan een bewogen tijd. Haar relatie met Clouseau's KOEN WAUTERS liep op de klippen door hun beider carričres. Koen en Babette blijven vrienden, maar hebben toch resoluut en niet zon- der pijn een streep moeten zetten onder hun gezamenlijk verleden.

Volgens vriendinnen wekte Babette lange tijd de indruk niet aan een nieuwe relatie toe te zijn, Zij waren dan ook verrast toen zij de jongere Winston aan hen voorstelde als haar nieuwe geliefde. De aankoop van haar nieuwe huis is voor haar in alle op- zichten het begin van een nieuw leven. Onlangs maakte zij bekend te willen stoppen met de serie die haar bekend maakte.
Dat afscheid ging gepaard met een serie uitspraken die, volgens geruchten, bij JOOP VAN DEN ENDE de stoppen lieten doorslaan. In een interview met de Veronica-gids vertelde Babette dat soapsterren in Nederland worden 'onderbetaald en uitgebuit'. Maar wie het tonnen kostende buitenhuisje dat HERMAN VAN VEEN's dochter zelf in een paar jaar tijd bij elkaar verdiende, ziet, krijgt de indruk dat het met dat 'uitbuiten en onderbetalen' nogal mee valt.

Ook de succes-act Linda, Roos & Jessica heeft Babette geen windeieren gelegd. En van dit succes is het einde nog lang niet in zicht. De zaaleigenaar die bij hun manager WOUT VAN DOOLEWEERD informeert, krijgt te horen dat de damesr in de eerste helft van 1998 nog slechts op vier avonden beschikbaar zijn. Alle andere avonden zijn zij reeds volgeboekt! Opvallend is dat Babette, die voor haar toneel opleiding jarenlang in Antwerpen woonde, nadat zij voor Nederland toneelscholen was afgewezen, kiest voor een boerderij. In Soest woon ook haar beroemde vader in een romantische hoeve, die van alle moderne gemakken is voorzien. Wat zij in de toekomst ook gaat doen, haar Betuwse boerderij is een heerlijke plek om terug te keren, ver weg van de Hilversumse schijnwereld. ?