GOUDSCHE COURANT

Harry Sacksioni op het Feest van de Kunsten

27 okt 1999

Gitarist Harry Sacksioni sluit zondag de driedaagse manifestatie Feest van de Kunsten in het Evertshuis in Bodegraven af.


Sacksioni verdiende zijn sporen als begeleider van diverse bekende artiesten zoals Stef Bos en Herman van Veen. Maar ook als solo-artiest heeft hij een grote naam als gevolg van diverse theatertoemees door het land. Opmerkelijk detail: het optreden van Sacksioni is gratis. Toegangskaarten zijn af te halen bij het Evertshuis, zolang de voorraad strekt. Het optreden van de gitarist is maar een klein onderdeel van het evenement. Gedurende drie dagen exposeren dertien Bodegraafse kunstenaars in het Evertshuis, waarbij ze tekst en uitleg geven over hun bezigheden. Het is voor de eerste keer dat zo'n grote vertegenwoordiging van kunstenaars zich in het eigen dorp presenteert. Aan het feest is ook een grote manifestatie verbonden: in samenwerking met de provincie Zuid-Holland is alle kunstenaars in het Groene Hart gevraagd een visie te geven op de toe komstige ontwikkelingen in dit kwetsbare gebied. Deze visies worden in het Evertshuis tentoongesteld. Een jury, met burgemeester Borgdorff van Bodegraven en een lid van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, beoordeelt de inzendingen en bepaalt wie de prijs van tweeduizend gulden voor het meest aansprekende ontwerp ontvangt. Daaromheen is een uitgebreid programma samengesteld met muziek, dans en theater. Via workshops, masterclasses en optredens worden allerlei kunstvormen gepresenteerd. Deelneming is in vrijwel alle gevallen gratis, dankzij de financiŽle steun van een aantal culturele fondsen en sponsors. De organisatie, die bestaat uit zo'n veertig vrijwilligers, verwacht duizenden mensen naar het Evertshuis te lokken.

De activiteiten beginnen op vrijdag 29 oktober. De lagere scholen sturen allemaal een aantal klassen naar het Evertshuis om aan de diverse onderdelen mee te doen.
Zaterdag verzorgen onder meer John de Heij, Andreas Trassant en Michel Varekamp een openbare les. Verder worden tal van demonstraties gehouden en staat een korenfestival op het programma. Speciaal voor de jeugd is er een workshop Clipdance en een voortdurende demonstratie body-paint. De late avond is ingeruimd voor 'Night of the Sax', waar onder anderen Rosa King zal optreden. Deze duurt tot liefst 2 uur 's nachts. Zondag volgt de afsluiting. Voorafgaande aan het concert van Sacksioni wordt in het Evertshuis vanaf 11.00 uur een theaterbranch geserveerd.

EVERTSHUIS BODEGRAVEN

Feest van de kunsten. Met Rosa King, Michel Varekamp, Harry Sacksioni en plaatselijke kunstenaars met presentaties, workshops en openbare lessen. Op vrijdag 29 oktober (9.30-24.00 uur), zaterdag 30 oktober (10.00-2.00 uur) en zondag 31 oktober (11.00-14.45 uur). Het optreden van Harry Sacksioni is op zondag, van 14.00 tot 14.45 uur.