Veluws Dagblad

Herman van Veen en Foster Parents Plan

27 sep 1990

HILVERSUM - Herman van Veen presenteert vanavond bij de VARA 'Steen voor Steen, Herman van Veen voor Foster Parents Plan in India en IndonesiŰ'. In deze televisieproduktie belicht hij op zijn eigen wijze projecten van Foster Parents Plan in die landen.


Hij laat de kijker kennismaken met het 'veldwerk' van de ontwikkelingsorganisatie Foster Parents PLan in onder meer de omgeving van Yogyakarta en Madras. Beelden van projecten en kinderen worden afgewisseld met een groot aantal liedjes van Van Veen. Hij wordt daarbij begeleid door Indonesische muzikanten, die authentieke instrumenten bespelen.
De documentaire is geproduceerd en geregisseerd door Ruud van Gessel. Hij zegt: "Voor deze film hadden we geen strak scenario. Daardoor houd je mogelijkheden om te improviseren, en met iemand als Herman van Veen kun je dan meestal wel rekenen een verrassend en creatief produkt".

Van Veen over het programma: "Ik laat niet alleen zien hoe het werk van Foster Parents Plan in elkaar steekt, maar ook hoe de situatie was vˇˇrdat FPP op verzoek ingreep. De kracht van het land, de cultuur, de schoonheid en natuurlijk de armoede. Dat hoort allemaal bij de bevolking".

Steen voor steen wordt uitgezonden aan de vooravond van de 'World Summit for Children'. Deze topconferentie over de rechten van het kind wordt op 29 en 30 september gehouden in het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York. Leiders van meer dan dertig landen zullen daar praten over oplossingen voor het hoge sterftecijfer onder kinderen en over betere levensom-standigheden.


(Nederland 1, 22.10 uur).