STORY
Evert Santegoeds

Volgens geruchten hadden ze ooit een relatie:
Irene met Herman van Veen naar Zuid-Afrika!

27 mei 1999

In de jaren tachtig ging het verhaal al dat zij een verhouding hadden, toen zij hun liefde voor elkaar niet onder stoelen of banken staken. Maar ook na zijn scheiding koos HERMAN VAN VEEN niet voor PRINSES IRENE en zij, na haar laatste liefdesbreuk, ook niet voor hem. Maar STORY ontdekte nu dat oude liefde niet roest...


Tegelijk met PRINSES IRENE blijkt haar goede vriend HERMAN VAN VEEN naar Zuid-Afrika te zijn afgereisd! Herman en de prinses waren in Soest jarenlang nagenoeg buren en hun bewondering voor elkaar hebben ze nooit onder stoelen of banken gestoken. In de jaren tachtig werd zelfs gefluisterd dat de twee een verhouding hadden, maar zelf hebben ze dat altijd ontkend. Irene was in die tijd gelukkig met Vrij Nederland-baas JOOP VAN TIJN en Herman was nog getrouwd met de latere soap- ster MARLOUS FLUITSMA.
Later zou hij een verhouding krijgen met de danseres GAETANE BOUCHEZ, die volgens ingewijden nog steeds voortduurt. Irene brak na Herman's scheiding van Marlous met Van Tijn, die later overleed. Heel kort na die breuk, of misschien zelfs toen hun relatie in zijn nadagen verkeerde, zou Van Tijn nog een zoontje bij een archiefmedewerkster van zijn blad hebben verwekt.
Des te meer valt het op dat Herman voor het eerst van zijn leven in Zuid-Afrika verblijft, net op het moment dat zjjn vriendin van koninklijken bloede daar ook verblijft!

Zjjn kantoor in het Utrechtse Westbroek verklaart dat het hier voornamelijk een privé-vakantie betreft waar zijn management verder weinig van weet. Herman heeft in Elandsdoorn een kraam- kliniek geopend die voor een groot deel door de Stichting Colombine is gefinancierd. Irene en Herman bundelden voor deze organisatie ooit hun krachten en in de jaren tachtig gaf Colombine hen het alibi zoveel bij elkaar te zijn als zij destijds zelf wilden!


In het gebied, waar 80.000 zwarten wonen, was Herman één dag de grote witte held. Met een van zijn medewerkers, een geluidstechnicus, beleefde hij een feestelijke dag waarop slechts stralende gezichten hem toelachten. Enkele dagen later zou hij in de buurt van Kaapstad een optreden voor de 'kinderafdeling' van de Verenigde Naties verzorgen. Verder had de reis naar Zuid-Afrika, naar zegfne van z^n een privé-karakter'.
Ingewijden kunnen zich daar wel iets bij voorstellen. Voor hen staat het als een paal boven water dat de zielsgenoten Herman en Irene elkaar zullen treffen in het land van MANDELA waar zjj al jaren naartoe wilden, maar niet kónden, zolang daar de apartheidswetten golden. 'Natuurlijk zal Irene hem trots het landgoedje laten zien dat zij er onlangs aanschafte.
Irene gaat daar cursussen geven voor mensen uit de hele wereld en met Herman's bekendheid in zóveel landen is daar misschien ook voor hem wel een grote rol weggelegd...' Irene verbaasde onlangs zelfs haar familie door het zogenaamde 'Uilhuis' te verwerven, een min of meer verkommerd buiten van kunstenares HELEN MARTINS, die 20 jaar geleden overleed. Irene wil deze 'inspirerende omgeving' nieuw leven inblazen. Geruchten dat zjj in Zuid-Afrika al een nieuwe liefde heeft gevonden, zijn nog niet door nieuwe bronnen bevestigd.

Maar de komst van zielevriend Herman zal de bijna 60-jarige Irene al geweldige dagen in haar nieuwe woonomgeving hebben bezorgd. ?EVERT SANTEGOEDS