GOUDSCHE COURANT

Herman van Veen denkt aan jeugd27 april 1985
De kleinste pupillen van de Haastrechtse voetbalvereniging zijn de koning te rijk. Stond maanden terug slechts een handjevol ouders in alle vroegte langs nog natte kalklijnen te kleumen; nu zullen pa's en ma's samen drommen om een glimp van hun zoontje op te vangen. En dat alles, omdat ze er nu heel wat sportiever uitzien dan voorheen, ondanks die nog immer te grote broeken.


De groeiende interesse voor het tweede elftal van de F-jes, de zes- tot achtjarigen, zal geheel te danken zijn aan Herman van Veen, de Haastrechtse cabaretier/zanger. In samenspraak met zijn echtgenote, de toneelspeelster en actrice Marlous Fluitsma, besloot hij het elftal - waarin ook zoonlief Merlijn (7) speelt - te voorzien van gloednieuwe trainingspakjes.

Maar, voor niets gaat de zon op, dus worden de spelertjes uitgedost als wandelende reclamezuiltjes. Op de pakjes komt 'Harlekijn-Holland BV', het Westbroekse impresariaat waarin Van Veen zijn belangen heeft ondergebracht. De vreugde bij de voetbalvereniging en de leiders van het betreffende F- team, Annie van der Stad en Arnold Maayenbrug, is er echter niet minder om.

De Haastrechtse cabaretier, verguisd in Amerika, bejubeld in West-Duitsland, draagt de vereniging in zijn woonplaats toch een warm hart toe. Niet alleen is Herman zelf actief lid, maar draagt hij bovendien met anderen zorg voor het vervoer van de jonge spelers naar verre wedstrijden.

Wanneer zijn overladen programma het toelaat zal hij vandaag zelf de trainingspakken aan de jeugd overhandigen. Deze plechtigheid heeft dan om half elf vanmorgen plaats op sportcomplex Wilgenoord. Of dit doorgaat of niet, de spelertjes van F-2 hebben een heleboel nachtrust in te halen.