Dortenaar

School wil geld werven voor huis Colombine

27 jan 1990

Van een onzer verslaggeefsters

PAPENDRECHT - Een tien voor Colombine. Onder deze naam moet het gebeuren: De Willem de Zwijgerscholengemeenschap in Papendrecht wil dit schooljaar tienduizend gulden werven voor het Colombine-huis.


De Stichting Colombine, in 1977 opgericht door Herman van Veen en Joost Taverne, kan dit jaar rekenen op een forse bijdrage van de school.
De stichting biedt kleinschalige hulp en heeft een zestal projecten geadopteerd, waaronder bijvoorbeeld een weefproject in Borneo. Belangrijkste streven voor de organisatie, is het behoud of herstel van menswaardigheid.


Revalidatiehuis


Het Colombine-huis behoort tot een van de projecten. Samen met de Dr. DaniŽl den Hoedkliniek in Rotterdam wil de stichting een revalidatiehuis bouwen voor ernstig zieke patiŽntjes uit deze kliniek en voor kinderen die in een conflictsituatie verkeren. Het moet een huis worden waar de kinderen met hun vader en moeder en broertjes en zusjes op verhaal kunnen komen. Een ziek kind drukt immers een grote stempel op het gezinsleven.

Voor dit huis dat in een recreatiepark nabij Waalwijk komt te staan, is rond de anderhalf miljoen gulden nodig. De Papendrechtse school wil de tienduizend gulden door middel van allerlei activiteiten bijeenbrengen.

Op vrijdag 9 februari wordt er vanaf 14.30 uur een sponsorloop gehouden rondom de school, waaraan een ieder kan meedoen. Een dag later, zaterdag 10 februari, wordt er in de school aan de Van der Palmstraat een Colombine-dag gehouden.


Optreden


Bezoekers kunnen genieten van een optreden van Circus Kusters, Wim Rijken, de schoolband en de dansgroep.
Er is een rad van avontuur, een schiettent en een boeken-, platen- en postzegelbeurs. Wie wil kan zijn schaatsen laten slijpen, zich laten schminken of meedoen aan een behendigheidsspel. De toegangsprijs bedraagt een gulden
De school sluit het project dat ook een loterij omvat op vrijdag 22 juni af met een kwis voor de leraren. Op deze dag zal worden bekendgemaakt of het streefbedrag is behaald.