Bossche Omroep op Zondag

Speciaal verjaardagsconcert Herman van Veen

26 dec 2004

ANTWERPEN - Toen Herman van Veen in 1965 in het volle licht kwam, wapperde het enthousiasme breeduit. Dat was nieuw, fris en veelbelovend. Over het podium danste, huppelde, duikelde en rolde een jonge man die zong, declameerde, grapjaste, die je met een knipoog en een lach, met grollen en grillen veroverde, die het leven met zijn tragiek en zijn oubolligheden in een daverend tempo langs zijn ademloos publiek liet voorbij dartelen in een bonte stoet van schimmen en realiteit.


In 2005, exact 40 jaar later, is op de twaalfde Nekka-Nacht in het Antwerps Sportpaleis de jarige Herman van Veen de centrale gast. Kiezen voor Herman van Veen is hem volgen in zijn zoektocht naar nieuw talent zoals ooit Harry Sacksioni door hem ontdekt werd. Zowel vanuit Nederland als vanuit Zuid-Afrika en Vlaanderen komen jonge talenten naar het Antwerps Sportpaleis om op te treden op dit speciale verjaardagsconcert: Karin Hougaard, DaniŽl Lohues en Eva de Roovere & Gerry de Mol. Maar met heel veel respect voor andere grootmeesters zoals Willem Vermandere, Paul van Vliet en Kommil Foo die ook de Nekka-Nacht zullen opluisteren. En Herman van Veen zou zichzelf niet zijn als hij zich niet muzikaal door kinderen laat omringen. Zo'n 150 kinderen van vijf kinderkoren zullen de Nekka-Nacht rond Herman van Veen extra klank en kleur geven. Het belooft een uniek concert van een uniek artiest te worden. Een waardig dubbel jubileum: zestig jaar Herman van Veert, veertig jaar op de planken.

De Nekka-Nacht 2005 zal plaatsvinden op vrijdag 18 maart om 20.30 uur in het Sportpaleis Antwerpen aan de Schijnpoortweg 119 - 2170 Merksem. De kaarten voor rang 3 zijn inmiddels uitverkocht. Voor rang 1 en 2 zijn nog kaarten verkrijgbaar. Reserveren kan via KBC Ticket Shop 32 (0) 78 15 51 51. Meer informatie: tel. 03/248 63 43, e-mail info@svc.be, internet www.nekka.be