Delftse Courant

Enthousiaste ontvangst voor Herman van Veen

26 september 1969

Delft — Het merendeels jeugdige publiek dat gisteravond de stoelen in een goed gevulde zaal in de stads Doelen bezette, kon de stijl van de daar optredende Harlekijn Herman van Veen beslist waarderen. En hoe gekker Herman deed en hoe meer geluid hij produceerde des te harder werd er in de zaal gelachen.


Ook de, niet geheel van schuttingwoorden en mode-uitdmkkingen ontblootte taal die hij gebruikte, sloeg bij het jonge publiek aan. Enthousiasme wekten die scènes, o.a. de opening en het nummer ,,Carnaval", waarin psychedelische lichteffecten werden gebruikt'.

Na de pauze zat men even verbaasd en stil te kijken naar het blonde zangeresje in zwart fluwelen broekpak dat op het podium verscheen. Niemand gaf blijk de Amsterdamse Floortje Klomp te herkennen, maar de aanvankelijke aarzeling bij haar verschijning verdween spoedig nadat zij haar eerste liedjes had gezongen en alles werd goedgemaakt met een daverend applaus aan het eind van haar optreden.

Herman van Veen verraste nog even door aan het slot van de avond tijdens het slotapplaus, toen de eersten reeds aanstalten maakten de zaal te verlaten, iedereen te gebieden weer te gaan zitten, aan welk bevel een beetje beduusd werd voldaan.
Als toegift deed hij toen nog even erg gek en geen mens verliet de zaal voordat het doek definitief was gevallen.