GELDERS DAGBLAD LOCHEM

Theo zingt een avond Herman van Veen

Eefdese zanger gaat concert geven met Jan van Vayne in Hanzehof

24 sep 2001

EEFDE - "Zal ik wat zingen?" Theo Roza die nog maar een paar weken weet, dat hij met Jan Vayne als artiest op het podium van de Zutphense Hanzehof zal staan, zet spontaan het nummer 'Hilversum 3' in. En luisterend met de ogen dicht, is het alsof Herman van Veen uit de lucht is komen vallen.


Maar niets is minder waar, Theo Roza heeft gewoon het specifieke timbre van Herman van Veen. Hij heeft het niet aangeleerd, hij heeft het van nature. Hoe het klinkt kan het publiek horen tijdens het concert 'Jan Vayne en gasten' donderdag 27 september in de Hanzehof.
Eigenlijk weet Theo Roza, bewoner van de Hanzeborg in Eefde, nog maar een paar weken dat hij met Jan Vayne op het podium zal staan.

Zijn begeleider Ary van Keulen werd kort voor de zomervakantie attent gemaakt op de concertreeks van de pianist, die telkens drie gehandicapte mensen uitnodigt om samen met hem muziek te maken.

VIDEOBAND

Nadat Van Keulen meer informatie had ingewonnen maakte hij Theo Roza warm om mee te doen. In augustus namen ze een videoband op die werd ingestuurd. De reactie was goed maar de stem van Theo Roza was wat weggevallen tegenover het geluid van de begeleidende band.
Daarom kwam het verzoek nogmaals wat in te zenden. Dat werd een bandje met vier lied jes. "toen werd het super super spannend," vertelt Theo Roza. Twee weken geleden kwam eindelijk het bericht dat hij welkom was op het podium in de Hanzehof Zutphen. Dat Theo Roza liedjes van Herman van Veen gaat zingen, sprak vanzelf.

Wie hem hoort zingen, hoort Herman van Veen. Hij is er ook gek op. "Altijd al als ik zijn liedjes op de radio hoorde, zong ik mee." Ary van Keulen ziet het concert voor Theo Roza als een prachtkans. "Dat wordt een belevenis waar je lang op vooruit kunt, een kostbare herinnering."