DE TELEGRAAF
Roy Klopper

Nederlandse bijdrage VS-benefietconcerten

26 sep 2001

In de serie benefietconcerten die zondag in de VS wordt gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de terreuraanslagen in New York en Washington, zit ook een Nederlandse bijdrage.


In de door de Amerikaanse tv uit te zenden festival-marathon 'Voices of America' staat ook een live-registratie gepland van een concert dat zondagavond vanaf 18.00 uur in de Nijmeegse schouwburg wordt gehouden. Het is de enige buitenlandse bijdrage aan de Amerikaanse uitzending.
Het Gelderse adhesieconcert, onder de naam 'Peace of Music', wordt opgesierd met optredens van onder anderen Herman van Veen, het Rosenberg Trio, het Belgische Voice Male, Touch Down en het Artemis Ensemble. Alle artiesten werken belangeloos mee.

Organisatrice en muzikante Monique Appels benadrukt dat de optredens zijn bedoeld als steunbetuiging aan het Amerikaanse volk. "Het is zeer beslist geen inzamelingsconcert of iets dergelijks. We willen via muziek onze gevoelens van medeleven en solidariteit vertolken."

Tijdens de marathonuitzending in de VS wordt een deel van het Nijmeegse concert live uitgezonden. De rest is overigens ook te volgen voor veel Amerikanen.

"Ergens in New York komt een groot scherm waarop het gehele festival via een satellietverbinding integraal te zien is."

Voor het concert zijn 850 kaarten verkrijgbaar voor een prijs van 20 gulden.Roy Klopper