Gooi en Eemlander

NEDERLAND LIJKT TE KLEIN

Japan trekt aan Herman van Veen

26 april 1988

HILVERSUM (GPD) - Cabaretier Herman van Veen verlegt zijn creatieve grenzen steeds meer. Zijn verschijning is bekend in Duitsland, Frankrijk en ook was hij een paar jaar geleden aan het werk in New York. Momenteel is Herman van Veen bezig met een enorm project voor de Japanse te-levisie: 26 uren tekenfilms op basis van de kindermusical Alfred Jodocus Kwak. Herman levert de verhalen en tekenaars zijn aan het werk om de karakters te ontwerpen. Ook een theatertournee door Japan staat in de planning.


Na de vakantie begint Van Veen aan een tournee van een jaar naar West-Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Het is inmiddels drie jaar geleden dat hij daar voor 't laatst optrad en ook daar is de vraag brandend.

Het jongste gigantische internationale succes boekte Herman van Veen zes weken geleden in het Parijse theater 1'Olympia. Uit de reacties is duidelijk geworden dat het publiek hem daar terug verwacht.
Of, zoals Herman het zegt: 'We zullen Frankrijk antwoord moeten geven...'

Men verwachtte hem dolgraag in juni, maar dat aanbod heeft hij afgeslagen, omdat de tijd (presidents-verkiezingen) niet zo gunstig is. Het wordt dus december. Overigens in een ander theater te Parijs. 1'Olympia was al volgeboekt. Daar staat hij voor de tweede keer in het najaar van 1989.
Ook theateragenten in de Verenigde Staten willen de Hollander weer terug hebben. Gedacht wordt aan een aantal optredens in oktober en november van het volgende jaar.

In de zomer maanden zit Van Veen niet stil.
Om zijn fans in eigen land tevreden te stellen trekt de cabaretier de komende maanden langs de provinciale theaters om een aantal voorstellingen te geven. Hij brengt dan 'oud' materiaal. Van Veen is voor 1990 niet meer in Nederlandse schouwburgen te verwachten met een nieuwe show.