Nieuwsblad vh Noorden

Herman van Veen brengt Duitsers op Afrika-spoor

26 januari 1985

In navolging van de Nederlandse actie " Een voor Afrika" brachten alle Duitse zenders op radio en televisie in een voor de Bondsrepubliek opzienbarende eendrachtige samenwerking woensdag 'Een dag voor Afrika". Het kan best zijn dat EthiopiŽ dit mede te danken heeft aan de Nederlandse entertainer HERMAN van VEEN.


Als Unicef-ambassadeurwas Herman dermate onder de indruk van de actie in ons land, dat hij een dag daarna letterlijk alle Duitse televisie- en radiostations en alle grote entertainers en presentatoren van praatshows overstelpt heeft met een serie telexberichten over de actie in ons land.

Hij kreeg opgetogen reacties. Zowel Alfred Biolek, Joachim Fuchsberger, Rudi Carrell als Hans Joachim Kuhlenkampf zagen er direct iets in.
ĄTe gek," zegt Herman, Ądat er uit Nederland een aanzet is gegeven. Dat ligt natuurlijk niet alleen aan mij. Ik heb een stimulans geleverd om iets vorm te geven dat al leefde. Er is daar een enorme concurrentie tussen de zenders. Met mijn initiatief had ik de wind mee. Als kunstenaar was het mijn taak een steentje bij te dragen."