de Nieuwe Amsterdammer

Harlekijn

25 oktober 1974

„En Nooit Weerom" van Herman van Veen en „Harlekijn Barok" (de op deze plaat gespeelde werken zijn gedeelten uit komende Hariekijn-produkties met uitzondering van de reeds uitgebrachte Ton Koopman-L.P.).

'Om de release yan deze twee elpees feestelijk kracht bij te zetten, wordt op zondag'a.s. m Maastricht een bijzondere. groots opgezette „Harlekijn-dag" gehouden, waaraan tal van Harlekijn-artiesten hun medewerking verlenen. Zo zingt Herman van Veen in de St. Jans Kerk twaalf liederen „En nooit Weerom", wordt er een middag-concert gegeven door Ton Koopman. Max van Egmond. Jaap ter Linden. Toyohiko Satoh. Marlous Fluitsma en het ensemble „Musica da Camera" in de Maastrichtse Lutherse Kerk.'s Middags zullen tevens diverse aktiIteiten plaatsvinden m.m.v. o.a. Joost Nuissl. van wie eind juni' de elpee „Een Huis Van Zachte Steenen" werd uitgebracht.
De Harlekijn-dag wordt 's avonds besloten met optredens van de Internationale Nieuwe Scčne, Liselore Gerritsen (met Laurens van Rooyen en Harry Sacksioni) en Hauser Orkater.
Een grandioos programma, waarover u meer kunt vernemen in het bijgesloten, kersverse „Harlekijn Nieuws" en uit monde van Herman van Veen zelf in het op vrijdag a.s. 25 oktober uit te zenden KRO-tv-programma: „De Van Speyk Show", waarin hij tevens iets zal zingen van de nieuwe L.P. „En Nooit Weerom".

„En Nooit Weerom" is een plaat, goed voor luisteraars, fijnproevers, voor liefhebbers van het uitmuntende Herman van Veen-chanson. De hoge kwaliteit van „En Nooit Weerom" is het resultaat van een uitstekende samenwerking tussen Herman van Veen (zang en viool), Harry Sacksioni (gitaar en elektrische gitaar) en Laurens van Rooyen (piano), naast wie tekstdichter Rob Chrispnn ook een zeer groot deel had in deze gave produktie (waaraan eveneens werd meegewerkt door tal van voortreffelijke sessie musici).

Op 2 november start Herman van Veen zijn toernee door Duitsland, Zwit- serland en Oostenrijk met een optreden in het programma van Rudi Carrell „Am Laufenden Band" (TV-programma). Ton Koopman (klavecimbel en orgel), Max van Egmond (bariton), Jaap ter Linden (cello), Toyohiko Satoh (chita- ronne) en „Musica da Camera" spelen de hoofdrol op de verzamel-elpee "Harlekijn-Barok".
Behalve aan Ton Koopman van wie al een elpee uit was, wordt aandacht besteed aan de nieuwe, binn-elpee.nenkort te verwachten Harlekij