PEEL EN MAAS

Matangi Kwartet speelt in Theehuis

25 sep 2003

Op vrijdag 26 september worden de concerten hervat die gegeven worden door de beste Nederlandse strijkkwartetten. Het initiatief is afkomstig van een Hilversumse stichting die op de fraaiste locaties in het gehele land deze concerten op touw zet. Meestal op een locatie per provincie, behalve in Limburg waar naast het Odapark ook de Kloosterbibliotheek in Wittem wordt aangedaan.


Vrijdag 26 september om 20.00 uur staat het Matangi-kwartet gereed om de serie in Venray te openen met werk van Haydn, Meyering en Mendelsohn. De concerten bevatten vaak een Nederlands werk dat veelal nieuw is.
Zo ook Meyering's 'Bats from Hell', een uitermate virtuoos en opwindend werk met lugubere kantjes. Het Matangi Kwartet werd in 1999 opgericht en bestaat uit zeer jonge musici, de primarius is Maria-Paula Majoor, de tweede viool Daniël Torrico Menacho, altist Karsten Kleijer en cellist Nander Cirkel. Het kwartet is te beluisteren in grote en kleine zalen, bracht onlangs een cd uit onder de titel Première en sleepte reeds twee prijzen in de wacht: De Kamermuziekprijs Almere en de Kersjes van Groenekan Prijs.

Het kwartet, pas afgestudeerd aan de Strijkkwartet Academie o.l.v. Stefan Metz (toenmalig cellist van het Olando Kwartet en organisator van het jaarlijkse Orlando Fes tival in Zuid Limburg) heeft zich gewijd aan een zeer breed repertoire wat terug te vinden is in de programmering.
Hun brede belangstelling voert hen zelfs buiten de klassieke muziekwereld, onder andere in een samenwerking met Herman van Veen.
Voor meer informatie zie www.strijkkwartetten.nl - waar ook abonnementen voor de serie van 5 concerten te koop zijn a 70 euro of de brochure in het Theehuis. Losse kaarten a 17 euro voor het concert van vrijdag zijn te koop voor aanvang van het concert of te reserveren bij het Theehuis (tel: 513690) of bij concertorganisatie Fred H. Renirie, tel: 582472.