NIEUWSBLAD

Met Zuidafrikaanse Winnie Wana

Alfred J. Kwak trouwt in Drunen

25 mrt 1992

DRUNEN - Alfred Jodocus Kwak, het geesteskind van Herman van Veen, gaat trouwen. De bij jonge kinderen zeer populaire stripfiguur is verliefd geworden op Winnie Wana uit Zuid-Afrika. De huwelijksplechtigheid heeft op 6 april plaats in Drunen.


Duur 's middags in het gemeentehuis in de echt verbonden door burgemeester H. Breeveld. De bijzondere trouwpartij is een publiciteitsstunt, opgezet door directeur M. Taminiau van theaterpark Het Land van Ooit. Alfred Jodocus Kwak is de hoofdpersoon in een muziekfabel, die veertien jaar geleden is gecreŽerd door Herman van Veen.

De vrolijke gele eend met rode sjaal heeft nadien vele avonturen beleefd in televisieseries, strips en tekenfilms. De laatste jaren verhaalt Alfred Jodocus Kwak dagelijks over zijn belevenissen in het Baroktheater van Het Land van Ooit.

"Het idee dat Alfred dit jaar maar eens moest gaan trouwen, is afkomstig van Herman van Veen. Zijn oog viel op de figuur Winnie Wana, een bruin eendje uit Zuid-Afrika. Zij moet de wederhelft worden van Alfred", laat Taminiau weten. Het is de bedoeling dat deze verbintenis tussen blank en zwart komend seizoen steeds terugkomt in theatervoorstellingen van het Land van Ooit. Voor de trouwerij in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein in Drunen, waar Alfred [Jodocus Kwak en Winnie per koets vanuit het Land van Ooit zullen aankomen, zijn een aantal coryfeeŽn uitgenodigd. Zo zullen onder meer Herman van Veen, Vara-voorzitter Marcel van Dam en Tineke Pronk-Zuurmond, de vrouw van de minister van ontwikkelingssamenwerking, optreden als getuigen.

De trouwpartij van Alfred is een ludieke actie van het Land van Ooit, dat hiermee de aandacht van het publiek hoopt te trekken voor het nieuwe programma van het theaterpark in komende seizoen. Taminiau "Het is een kleine tegenzet voor al het publicitaire geweld da vanuit Euro-Disney op ons afkomt".