LIMBURGS DAGBLAD

GITARIST HARRY SACKSIONI GAAT OOK ZINGEN25 januari 1985
(Van onze showpagina-redactie)

HEERLEN - De gitarist Harry Sacksioni gaat bouwen aan een zangcarrière. Hij begint voorzichtig. Dat wil zeggen: met één nummer. Het wordt een single op tekst van Rob Chrispijn, getiteld „Haastwerk". Op de zogeheten B-kant verschijnt een instrumentaal werkje van Sacksioni, door hemzelf vertolkt. Harry Sacksioni heeft zijn grote tijden beleefd in de groep van de entertainer Herman van Veen, voordat hij een solo-carrière begon die aanvankelijk stormenderhand verliep met volle concertzalen en razend verkochte langspeelplaten. Daarna is het ontegenzeggelijk wat rustiger geworden.


Het is overigens niet voor het eerst dat hij zingt. In de voorstelling die hij twee jaar geleden maakte, was een zangeres opgenomen met wie hij ook vocaal optrad.

Rob Chrispijn bezit als een van de lijfauteurs van Herman van Veen een grote naam. Zijn werk is voor de concerten van Herman ook in het Duits, het Engels en het Frans vertaald. Chrispijn gaat zich verder bezig houden met de Duitse popzanger Herbert Grönemeyer, die een ster is in zijn land. Voor hem heeft hij „Manner" vertaald in het Nederlands („Mannen", uiteraard).

Van Rob Chrispijn verscheen onlangs een boek met 15 jaar liedteksten plus fotomateriaal. De auteur beschouwt dat werk als een „tegenwicht voor het tekstschrijven. Als schrijver ben je altijd bezig in je eentje. Fotograferen doe je met je handen, je richtend op de buitenwereld. Voor deze tentoonstelling heb ik twee maanden in de donkere kamer doorgebracht", aldus Rob Chrispijn, die sinds 1969 betrokken is bij de shows van Herman van Veen.
Hij is Amsterdammer van geboorte en woont sinds acht jaar in het Drentse Vledderveen.