Dagblad voor Nrd Limburg
Roy Raymann

Mijn idool25 januari 1982
Mijn idool is Herman van Veen. Hij zingt soms heel mooi en heel rustig. Soms zingt hij heel snel (zoals bij het liedje Opzij, Opzij, Opzij). Hlj heeft, al 38 elpees gemaakt. De laatste elpee was „iets van een clown". Hij heeft drie kinderplaten gemaakt. Dit zijn: "Herman en de zes!", „De wonderlijk avonturen van Herman van Veen" en "Alfred Jodokus Kwak".


Met zingen let hij vooral op de tekst. Hij is van beroep: zanger, cabaretier (spreek uit: kabretjee) en toneelspeler. Hij schrijft zelf de liedjes en toneelstukken. Toen hij op de kleuterschool zat wilde hij circusdirecteur worden met een hoge hoed op.
Toen hij op de lagere school zat wilde hij indiaan worden. Later dacht hij soms dat hij dokter, dirigent, danser of onderwijzer wilde worden. Inmiddels zat hij op het conservatorium (een soort muziekschool voor hoge noten) omdat hij zo graag zong en viool speelde, maar hij wist niet wat hij wilde worden.
Toen is hij geld gaan verdienen door te zingen en viool te spelen op bruiloften, terrasjes, pleinen en in kerken. Daar zong hij wat hij dacht en speelde wat hij mooi vond, samen met een vriend. En op een dag zat er een meneer van de tv, een juffrouw van de film en een heer die alles van grammofoonplaten afwist in de zaal. En ook een meneer van de krant zat in de zaal. En zo werd hij bekend. Hij heeft ook nog boeken gemaakt.Door Roy Raymann (10 jaar)

Venlo