DRENTSE COURANT

NCRV roept op tot tederheid met kerstclip

24 dec 2001

Een vrouw knuffelt haar kind, terwijl beelden van kindsoldaten op haar worden geprojecteerd. Herman van Veen zingt onderwijl My Kindertie, een Zuid-Afrikaans wiegeliedje.


De ietwat clichématige beelden waren op de publieke zenders te zien en vormen de speciale kerstclip van de NCRV. Onder de noemer 'maak je hard voor tederheid' probeert de christelijke omroep zijn kijkers 'in deze periode van verharding en individualisering te laten openstaan voor elkaars liefde en gevoel'.
"De clip is gemaakt in het verlengde van onze campagne, waarvan de pijlers trouw, respect en normen en waarden zijn", laat een NCRV-woord-voerster desgevraagd weten. "Op deze manier proberen we onze kijkers een speciale kerstgroet te geven en mensen te laten nadenken over de zaken die werkelijk belangrijk zijn in het leven."

De clip is tijdens de kerstperiode dagelijks op tv te zien. De reeks wordt op 31 december afgesloten door het tonen van één van de hoogtepunten van de NCRV-serieTaxi van het afgelopen seizoen. Daarin brengt een jonge Koerdische vrouw haar moeder naar het vliegveld en roept de westerse wereld op minder materialistisch te zijn.

Ook op de radio zendt de NCRV tot het nieuwe jaar de kerstboodschap uit. "Daarnaast willen we ook iets op internet gaan doen, maar daarover wordt nog nagedacht", aldus de woordvoerster.