Dagbl vh Oosten
Jacques J. d'Ancona

Londen en Chicago

24 juli 1991

(GPD) - Na een lange Nederlandse tournee in het afgelopen seizoen (hij was daarvoor drie jaar niet meer hier geweest) is de entertainer Herman van Veen in de tweede helft van 1991 amper meer te zien in ons land. Hij doet nog enkele, vooral kleinere, plaatsen aan en richt zich vervolgens weer op het buitenland.


In september draait hij enkele voorstellingen in België en daarna volgen er ter afsluiting nog dertig in eigen land. Tot en met 31 oktober staan op de lijst: Utrecht, Helmond, Heerlen, Venlo, Bergen op Zoom, Bussum, Almere, Drachten, Hilversum, Alkmaar, Rijswijk, Haarlem, Hoorn en Deventer.

Herman van Veen zet daarna alles op een Engelstalige serie. Vanaf 15 november speelt hij in Londen en Chicago. Vers uit is het mooi verzorgde boek 'De droom van Alfred Jodocus Kwak', geschreven door Herman van Veen en geïllustreerd door Hanneke Holzhaus. In de afdeling geluidsdragers verscheen enige tijd geleden de cd 'A Souvenir', met 16 titels in vier talen. Van Veen werkt voorts aan drie Nederlandstalige projecten: de tweede cd met liedjes en verhalen uit ' Alfred J. Kwak', 'ln Vogelvlucht II' en 'Carré 6', de live registratie van de voorstelling die hij het vorig jaar begon in Amsterdam. Verder staan er twee Duitse, twee Engelse en twee Franse cd's op de rol.

Herman van Veen kreeg diverse prijzen. Het programma 'Bruises' ('Blauwe Plekken' in 't Engels) behoorde bij de tofj vijf op het film- en tv-festival van New York. De cd 'Goedemorgen' verwierf een Edison, Erik van der Wurff een Gouden Harp van Conamus en Herman in Duitsland de Gouden Kamera voor de Alfred J. Kwak tekenfilms.Jacques J. d'Ancona