de Gooi- en Eemlander

Herman van Veen te gast bij Soest 975

24 mei 20043

SOEST - Theatervirtuoos Herman van Veen geeft donderdagavond 3 juni een voorstelling ter gelegenheid van het ' 975-jarig bestaan van Soest. Voor deze gelegenheid brengt hij in het openluchttheater Cabrio aan de Soesterbergsestraat zijn nieuwe programma Chapeau op de planken. Herman van Veen heeft als inwoner van de gemeente Soest vanzelfsprekend een speciale band met dit dorp.


De zanger en schrijver van liedjes, sprookjes en vertellingen groeide op als enige jongen in een Utrechts arbeidersgezin.
Hij studeerde viool, zang en muziekpedagogie aan het Utrechts Conservatorium en maakte in 1965 zijn theaterdebuut met een muzikaal clownesk soloprogramma.

Van Veen reist sindsdien de wereld rond en speelt zijn voorstellingen in vier talen. Vorig jaar kwam hij met zijn cd Chapeau uit, waarop alleen Franse liedjes staan. De theatervoorstelling is op deze cd gebaseerd.

De voorstelling in Soest begint om acht uur. In het voorprogramma zingt Chorus Line uit Soest (jazz, pop en songs uit diverse musicals). Kaarten zijn voor 25 euro verkrijgbaar bij de VW in Soest en bij CultuurPuntSoest (openbare bibliotheek).