TV WEEKEINDE

Herman van Veen gelooft niet in vernieuwen

23 dec 2000

Cabaretier Herman van Veen gaf vorige maand drie bijzondere galaconcerten in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds in het Koninklijk Theater Carré.


De TROS zendt vanavond een compilatie uit onder de titel 'Alle liedjes van de beer gaan over honing'. Voor de concerten schreef de kleinkunstenaar samen met Edith Leerkes en Henk van der Schalk een reeks dierenliedjes voor alle leeftijden, met teksten van o.a. Judith Herzberg, Willem Wilmink en zichzelf. Tussen de liedjes door leest hij voor uit 'Het grote moment' van Midas Dekkers. Op het toneel beweegt Van Veen nog altijd als een jonge springende kievit.
Voor de KRO-radio zei hij onlangs: "Ik voel me fysiek nog een dertigjarige, maar ik merk wel dat ik er langer over nadenk." De gedachte dat je als artiest moet vernieuwen noemt hij flauwekul. "Het woord 'vernieuwen' zou niet moeten bestaan. 'Verandering wel, ik ben veranderd omdat ik geweldig veel ervaring heb opgedaan en vorm heb gegeven."

Van Veen concentreert zich nu op een aantal voorstellingen in Duitsland en Oostenrijk en overweegt volgend jaar zomer opnieuw in Zuid-Afrika op te treden. Toch maakt hij geen grootse plannen voor de toekomst.
"Ik heb geleerd zonder verwachtingen te leven. Verwachtingen staan je in de weg. Ik ben eenvoudig een vader die zingt".