Panorama

Rioddel

23 nov 1990

PANORAMA Jay Baar. in kringen van het rockentertainment jaren terend op die ene, magische hit The life I live, drummer van Q65, die Jay Baar is ermee klaar, met dat leven. Hij werd slechts 42 jaar. Wij hechter, eraan mee te delen dat Panorama niets met het overlijden van de betreurde drummer van doen heeft. ; aangezien Herman van Veen onlangs een interview met de Pano weigerde "omdat er bloed kleeft aan dat blad". Wij wachten nog steeds op een nadere uitleg van de multimiljonair die met Alfred J. Kwak wereldwijd succes heeft en met z'n eigen voorstelling Londen plat speelde. Toch verschijnt Van Veen deze week (a raisqn van 7500 gulden) doodleuk in Story, golfend met de Limburgse jet-set. Nee. dan de in scheiding liggende Vrij Nederland-medewerker Peter van Straaten, hij gooide er in een interview met het Belgische tv-blad Humo alles, uit wat hem voor z'n bek kwam.
Drinken? Bij de derde borrel heeft hij al trek in de twaalfde. Monogaam? ; Ab-so-luut niet! Neuken? Dat doet hij niet alleen voor de wellust, maar vooral voor de gezelligheid.

En als we het over gezellie hebben is het nog maar een klein stapje naar Henny Huisman: hij vult zo ongeveer de halve Weekend en sleept er ditmaal allerlei familie en onechte kinderen bij. Achtereenvolgens draven op: Henny & Marijke Amado (die nu de Duitsers gaat lastig vallen met haar eigen Mini-playbackshow. Henny & zijn vrouw Lia & zijn zus Miranda, plus nog José, de zus van vrouw Lia, plus - voor de echte liefhebbers - Henny & zijn broer Wytze Huisman, alsmede onechte zoon Marco Borsato ("Henny is mijn tweede vader"), Henny & dochter Lobke, onafscheidelijk poserend met huis-hond Bommel. Aktueel haakt in op deze hausse, met de scoop dat onze kindervriend volgend seizoen toch weer gewoon een Soundmixshow voor grote mensen gaat presenteren.

Terwijl hij eerder plechtig had beloofd ermee te zullen stoppen! Nee, dan Frank Rijkaard, die heeft gezegd dat ie niet meer voor het Nederlands elftal wil uitkomen en daar houdt hij zich aan. Maar waarom? Story weet het: nieuwe vriendin Monique Olgers is de kwade genius. Alle Oranje-vrouwen staan honderd procent achter Franks ex-echtgenote Carmen, gevolg daar weer van is een boycot van Moniqueje. De neo-verkeerde parlementariër Hans Janmaat is er blij mee en mag in HP/De Tijd een halve pagina lang fulmineren tegen Nederlandse voetballers van Surinaamse afkomst. Assistent-bondscoach Dick Advocaat sluit daar' in het blaadje Aktueel naadloos op aan wanneer hij zegt: .Je moet die bruine jongens gelijk de huisregels inpompen, anders blijven ze te laat komen." Advocaatje leef je nog?