FC Utrecht krant
Herman van Veen

Hermannus Jantinus van Veen

28 nov 2013

(clown, cabaretier, schrijver, regisseur, musicus, acteur en presentator) zag voor het eerst het daglicht op 14 maart 1945 in het AZU, een maand voordat de Tweede Wereldoorlog eindigde. Hij was door het enthousiasme van zijn Utrechtse moeder al voor zijn geboorte supporter van DOS, toen de beste club van Nederland. Dat was niet anders dan de hele Kievitdwarsstraat, waar hij opgroeide.


"Nou..., er zaten ook wat Elinkwijkers, maar Elinkwijk was meer iets van de Kwartelstraat. Wij waren van De Kanaries. Dirk Lammers, de spits van DOS, woonde verderop in de straat, Louis van den Bogert woonde pal tegenover ons. Keeper Frans de Munck, de Zwarte Panter, reed geregeld de straat in met zijn Mercedes, want die deed de verzekeringen van een aantal buren en kwam dan de premies innen."

"Aan het kapsel van Dirk Lammers kon je van tevoren zien of DOS ging verliezen of winnen. Als DOS zou gaan winnen, glom zijn haar, dan zat er brillantine in. Als DOS ging verliezen, was het droog. Destijds vulde mijn vader het totoformulier in. Dan werd ik er op uitgestuurd om te kijken hoe het haar van Dirk Lammers zat."

Uit: In Vogelvlucht, Kievitdwarsstraat 52Herman van Veen