Echo Amsterdam West
Ellen de Jong.

Presentatie DVD Herman van Veen in Carré

23 nov 2005

'Vaders' heet de nieuwste dvd van Herman van Veen. STAD - Een dinsdag in november in Carré. Het Koninklijk Theater oogt als een oude vrouw die een facelift heeft ondergaan. "Alles is hetzelfde, maar strakker; je herkent haar nog wel, maar er is iets met haar. De balkons onder haar ogen hebben geen barsten. Ze lijkt op de Venus van Milo, met twee armen: je weet dat er een verschil is, maar je raadt het niet!" aldus Herman van Veen, die onlangs 60 jaar geworden is. In dit Carré wordt zijn nieuwe DVD 'Vaders' gepresenteerd: de jongste Carré DVD.


Van Veen opent en zegt hoe blij hij is om hier 'in één van de mooiste huizen ter wereld' te mogen staan en memoreert dat hij er zo'n 500 keer gespeeld heeft. Daarna reikt hij DVD's uit aan zijn vrienden waaronder Paul van Vliet. De band met hem is niet alleen broederschap op vakgebied maar ook "onze verbondenheid wat betreft het inzetten, jarenlang, voor de rechten van het kind."

Van Veen dankte ook de aanwezige pers, want "daarvan kan je alleen maar leren, al ben je wel eens op je pik getrapt als ze onterecht waren."
In zijn dankwoord zei Van Vliet: "Lieve broeder, we hebben een vriendschap van 40 jaar die uitgroeide tot ware saamhorigheid, omdat we er altijd voor elkaar waren."
Tot slot: "Ik wens dat jullie allemaa zo gelukkig zijn als ik."

Applaus.Ellen de Jong.