Weekblad WIJ
Sergius

Herman van veen toert weer

23 sep 1999

Herman van Veen, een grootmeester van het Nederlandstalige cabaret en chanson, is aan een nieuwe toer door Vlaanderen begonnen. Vanaf vandaag 23 september is hij aan het werk in het cultureel centrum Ter Dilft te Bornem, vrijdag 24 en zaterdag 25 september in de Brugse stadsschouwburg en dinsdag 28 september in deze van Leuven. Woensdag en donderdag is Van Veen in de Turnhoutse Warande.


Vanaf 4 oktober staat hij voor een tweedaagse in de Antwerpse Elisabethzaal, op 6 en 7 oktober in het cultureel centrum in Hasselt, op maandag 11 en dinsdag 12 is hij opnieuw in Antwerpen. De casino's van Knokke en Oostende zien Van Veen respectievelijk op 15 en 16 oktober, zaal Rex in Mol op 27 en 28 oktober, in de leperse Lakenhalle wordt op 29 en 30 de oktobermaand afgerond. De Brusselse Ancienne Belgique ziet Van Veen samen met het Rosenberg Trio voor een driegaagse, en wel op donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 november. Wat hij precies op de planken brengt wil men nog niet kwijt maar naar de brief die Herman aan zijn Antwerpse vriend en concert organisator Chris Bouchard schreef met bijgaand gedicht is overduidelijk dat hij de actualiteit van Kosovo en Milosevic en andere items niet zal schuwen.

Maar als hij lacht, zingt, danst en springt is Van Veen op zijn best. Wij verwachten dat hij, net als in '95, een denderend spektakel met intieme momenten van ingetogenheid en ontwapenende eerlijkheid naar voren zal brengen. Reserveren is de boodschap!
Bij het napluizen vond men dat hij niet minder dan 751 optredens in Vlaanderen heeft weggegeven sedert het eind van de zestiger jaren!Sergius