NDHOVENS DAGBLAD

NCRV helpt Colombinehuis een handje

23 sep 1994

Met bijzondere afleveringen van De Stoel en Zondagskinderen zet de NCRV het zeventigjarig bestaan vandaag en morgen luister bij. Beide uitzendingen draaien voor een groot deel om het Colombinehuis, een initiatief van Herman van Veen. Vier kinderen nemen plaats in De Stoel van Rik Felderhof. Het zijn kinderen die, hoewel sommigen nog heel jong zijn, al een lange medische geschiedenis met zich mee torsen. De 12-jarige Eva draagt een hoedje omdat haar haar is uitgevallen. Ze lijdt aan leukemie. De ziekte beheerst haar leven totaal. Danny (8) zou het liefst een dolfijn willen zijn. Alleen in het water kan hij zich vrij bewegen.


Milo (18) die een groeistoornis heeft, vindt het vervelend dat iedereen denkt dat nog maar negen is. Stephanie is met haar vijf jaren de jongste van het stel. Ze weet dat een tumor haar beide nieren heeft verwoest en dat ze daarom drie dagen per week in het ziekenhuis woont. Voor kinderen als deze vier wordt het Colombinehuis gebouwd.

Babette

Afgelopen zomer ontving Jos Brink in Zondagskinderen mensen die een opmerkelijke prestatie hebben geleverd of zich hebben ingezet voor een belangrijke zaak. Morgen zendt de NCRV een special uit. De gasten die Jos Brink ontvangt, maken het jubileumthema De samenleving maak je samen concreet. Bekende artiesten zoals André Rieu en Marco Borsato leveren hun bijdrage.
Het tweede deel staat in het teken van het Colombinehuis. In dit pand kunnen kinderen wier -toekomstverwachtingen door ziekte, vlucht of verdriet drastisch zijn verstoord, weer op krachten komen. Jos Brink ontvangt Herman van Veen. Deze zingt met zijn dochter Babette (bekend als Linda uit Goede Tijden Slechte Tijden) een duet, dat geschreven is rond het jubileumthema. Als afsluiting zingen Jos Brink en Herman en Babette van Veen samen met een kinderkoor een nieuwe versie van Als ik kon toveren.

(Nederland 1, vandaag, 18.58 uur; morgen, 20.23 uur)