GELDERLANDER

Herman van Veen maakt speelfilm in Maastricht

23 aug 1993

Door onze rtv-redactie

Herman van Veen wil een speelfilm opnemen in Maastricht. Volgens een woordvoerder van Harlekijn, de firma waar de zanger/cabaretier zijn zakelijke activiteiten heeft ondergebracht, zijn de plannen daarvoor ver gevorderd. Waar de film over gaat, wil de Harlekijn-medewerker nog niet zeggen. "Maar Maastricht past goed bij het verhaal. Vooral het Stokstraatkwartier en portiekjes en oude straatjes in Maastricht horen volgens Herman van Veen in de film thuis." Van Veen zal zelf een belangrijke rol in de film spelen.


Harlekijn zegt dat er op dit moment gewerkt wordt aan het script "en dat gesprekken met financiers in een vergevorderd stadium zijn. Daarna wordt het groene licht voor de opnamen gegeven.

Het zal de tweede speelfilm van Van Veen worden. Ruim vijftien jaar geleden speelde hij in de film 'Uit elkaar', onder andere met Monique van der Ven.

Herman van Veen heeft ook toegezegd dit theaterseizoen enkele optredens te verzorgen in het Theater aan het Vrijthof. Het zijn de enige uitvoeringen die hij dit seizoen in Nederland geeft. Daarvoor wordt een Europese toernee onderbroken. Wanneer Van Veen naar Maastricht komt, is nog niet bekend.