de Telegraaf

Regentendiner in "Land van Ooit"

23 mei 1990

Tussen het Brabantse Vlijmen en Drunen, vlakbij 's-Hertogenbosch, ligt 'het land van Ooit'. In dit paradijsje voor kinderen spelen ridders, hofdames, jonkvrouwen en een gouverneur de hoofdrol. De naam 'land van Ooit' werd bedacht door kindervriend bij uitstek kleinkunstenaar


Vorig jaar, kort na de opening, werd Herman door directeur Bart Taminiau tot de eerste Baron van Ooit benoemd en deze week werd het paradijsje verblijd met de komst van de eerste Barones van Ooit.
Zij heet Annemieke Hoogendijk en is bij de kleuters vooral bekend van het VARA-tv-programma 'De grote mijnheer Kaktus show', dat wekelijks op zondagavond wordt uitgezonden. Annemiek speelt daarin de rol van 'Mevrouw Stemband'.

De nieuwe barones werd vergast op een Regentendiner ter harer ere en daaraan voorafgaand wandelde ik even door dit wonderlijke oord. Allerlei in middeleeuwse kledij gestoken figuren begroetten iedereen met een révérence en maakten een praatje, dat steevast werd beëindigd met een "tot ooit".

Herman van Veen probeerde ook révérence te maken, maar verzuchtte tenslotte: ,,ik heb er heel wat tijd voor nodig om dat voetenwerk onder de knie te krijgen."
Herman is ook opperraadsheer van het land van Ooit. Hij weet nu al dat Nederland in Italië wereldkampioen voetbal wordt. "Dat is heel eenvoudig," zei hij "dat komt omdat ons doel het net is."


Omzet


Tijdens het Regentendiner sprak ik nog even met de oud-voetballer Willy van de Kerkhof. Deze voormalige PSV-er is commercieel directeur bij CSU. Dat is een in Uden gevestigd schoonmaak- en beveiligingsbedrijf met een omzet van 125 miljoen. "Cor van der Heijden begon het bedrijfje in 1968, nu werken er 6.000 man," zo vertelde Willy me.

Sinds drie jaar was CSU subsponsor bij PSV en op aandringen van Willy van de Kerkhof werd men dat begin dit jaar ook bij Ajax. Het bedrijf huurde daar ook een Skybox voor VlP-ontvang- sten en Willy vertoonde zich in het hol van de Amsterdamse leeuw. "Ik schat dat ik er het afgelopen seizoen zo'n 10 keer ben geweest."

En scoren deed hij ook in datzelfde Ajax stadion. Want recentelijk wist hij een contract te regelen om het gerechtsgebouw op de Prinsen-gracht te mogen schoonhouden. "Dat is op jaarbasis een contract van een miljoen," constateerde hij tevreden.