NIEUWSBLAD V/H NOORDEN

Herman van Veen naar Montreux?

23 jan 1990

Van onze RTV-redactie

De kans is groot dat de VARA- produktie Blauwe Plekken van Herman van Veen door de Nederlandse omroepen wordt uitgezonden naar het Gouden Roos Festival in Montreux. Het programma moet nog door de werkgroep amusement bekekenen en goedbevonden worden, "maar met een internationale artiest als Van Veen zal dat wel goed zitten," zegt Herman Slager van de TROS en lid van de werkgroep. Wanneer de beslissing precies valt weet hij niet. "Het programma is nog niet helemaal gemonteerd, maar er is niet zoveel haast. We hebben nog een paar weken om in te zenden."

Keurt de werkgroep de VARA- productie af, dan zal dit jaar geen Nederlandse inzending meedingen naar één van de 'Rozen'. Slager: "We hadden in eerste instantie de keus uit twee producties, maar op het laatste moment heeft de TROS haar inzending teruggetrokken."

Keurt de werkgroep het VARA-programma goed, dan is de VARA verplicht de inzending voor het Gouden Roos Festival uit te zenden, "om een diskwalificatie te ontlopen. Dat is één van de voorschriften van het festival," aldus Slager. De 'Gouden Roos' is dit jaar van 9 tot en met 15 mei.