Duivoorts Weekblad
Susan Swaters

Stedelijke Muziek Vereniging brengt stukje totaaltheater

22 dec 2004

ZEVENAAR- Wie van plan is om op 29 december het jaarlijkse oliebollenconcert van de Stedelijke Muziek Vereniging (SMZ) te bezoeken, kan alvast op het puntje van de stoel gaan plaatsnemen. Het is zoals de SMZ gewoon is meer dan alleen en concert. Het wordt een staaltje onvervalst totaaltheater waarin muziek, zang en beeld op een prachtige samenkomen. Met een mooie gastrol voor jazz-vocaliste Jannemien "Jann' Cnossen.


"Ja, het was alsof het allemaal zo moest samenvallen." Secretaris Wim den Otter vertelt over de zoektocht naar dat beetje extra wat zijn vereniging altijd tijdens concerten wil brengen. "Onze dirigent Floris de Wever kende haar nog van vroeger. Nadat we haar gepolst hadden, bleek het uitstekend in haar agenda te passen. Ze is net terug van een tournee met Herman van Veen."

'Als de platenmaatschappij haar best doet en de media willen het een beetje oppakken, kan 'Jann' in Nederland voor de jazz doen, wat Ilse de Lange inmiddels voor de country heeft gedaan.' Het is n van de vele positieve recensies die in de afgelopen maanden in de media over 'Jann' verschenen. Wim den Otter is dan ook dolblij met het 'contracteren' van de jazz-zangeres en violiste. 'We willen met ons harmonieorkest geen alledaags concert brengen. Dat gaat nu zeker lukken."

'Amerika' staat centraal tijdens het avondvullende programma. Muziek en zang gent op de musical West Side Story van Leonard Bemstein en stukken van andere Amerikaanse componisten zoals Stephen Mellilo. 'Fiddler on the Roof, 'Hello'- van Lionel Ritchie, 'Rise of the Firebird' van Steven Reineke: 55 muzikanten maken er samen met Floris de Wever en 'Jann' een echte Amerikaanse avond van. Met bijpassende shots, want hoe graag een muzikant het ook anders ziet: mensen denken nog altijd in beelden.

Het oliebollenconcert begint op 29 december om 20.15 uur. Kaartjes kosten 8 euro (abonnement/CJP/65+ 7 euro) en kunnen worden gekocht bij de kassa van Bommersheuf. Deze is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 15.00 uur.Susan Swaters