de Gelderlander

Prinses Irene onthult

22 sep 2004

ARNHEM
Irene van Lippe-Biesterfeld, prinses van Oranje, onthult komende zondag (elf uur) op nationaal Verstrooiterrein Delhuyzen, aan de Apeldoomseweg bij Arnhem, het Internationaal Monument voor het Onbekende Kind.Het monument is gerealiseerd door de stichting Roos, die deel uitmaakt van de Herman van Veen Foundation. Die foundation zet zteh in om de situatie van kindefcn te verbeteren. De stichting Roos draagt zorg voor de oprichting en instandhouding van het Monument voor het Onbekende Kind.
Het monument is een verzameling metershoge stenen, afkomstig uit alle windstreken van de wereld. Samen vormen de stenen een levenscirkel. De eerste stenen, afkomstig uit Zweden, Aruba, Ijsland, Egypte, Engeland, Peru, Tibet, Polen en Frankrijk, zijn geplaatst rondom een kunstwerk, een roos gemaakt door kunstenares Cobi van de Kuit. Met de realisatie van een Internationaal Monument voor het Onbekende Kind wil stichting Roos aandacht vragen voor het kinderleed in de wereld.

Na de ontvangst zondag door burgemeester Pauline Krikke spreekt Herman van Veen, beschermheer van stichting Roos. Introdans danst Scheidslijn, gevolgd door de officiële opening door prinses Irene. Tot slot is er zang van R'chestra & Choir en Frédérik Steenbrink. Ter gelegenheid van de onthulling is zondagavond in het Posttheater in Arnhem een benefietconcert ten bate van de stichting Roos.