Biltse en Bilthovense Courant

Repeteren met Herman van Veen

22 sep 2004

BILTHOVEN - Herman van Veen heeft ten bate van de campagne 'Afspraak is afspraak' - kinderrechten zijn mensenrechten' een nieuw lees- en prentenboek van Alfred Jodocus Kwak geschreven, getiteld 'Afspraak is afspraak'. De campagne heeft als doel de kinderrechten te verbeteren.
De Herman van Veen Foundation vindt namelijk, dat het Verdrag inzake de Rechten van het Kind, in 1989 dootr vrijwel alle landen ondertekend, ter weinig wordt nageleefd. Het boek is maandag 20 september (Kinderwerelddag) uitgekomen en die avond in het Figi Theater in Zeist aan Herman van Veen en illustrator Harald Siepermann op feestelijke wijze overhandigd. Speciaal voor deze overhandiging was er een drie kwartier durende voorstelling van zang en dans. Deze werd gebracht door enkele volwassenen van het Harlekijn Dans- en Kindertheater en ruim 50 leerlingen van de twee groepen 6 van de Theresiaschool in Bilthoven. De kinderen hadden vanaf de eerste dag na de zomervakantie gerepeteerd met Petra van der Steeg uit Bilthoven, die niet alleen docente is op de Theresiaschool, maar tevens regelmatig bij het Harlekijn Dans- en Kindertheater als productie-as-sistente werkzaam is. Op dinsdagmiddag 14 september kwam Herman van Veen naar de school om de kinderen te zien repeteren en hier en daar een paar aanwijzingen te geven. Na afloop reageerde hij enthousiast. "Jullie hebben het geweldig gedaan, en jullie mogen jezelf een groot applaus geven!" Petra zei later:
"Het ging inderdaad erg goed. De kinderen hebben ieder op hun eigen wijze met een enorme betrokkenheid en intentie gewerkt. Natuurlijk hebben we ook veel met hen over de rechten van het kind gesproken." Julia Bloemberg (6), die Alfred Jodocus Kwak verbeeldde, is leerlinge van De Werkplaats. "Zij zit op mijn eigen theaterdansschool en kan zich goed inleven. Zelf voel ik me zeer vereerd dat ik deze productie voor Herman heb mogen doen.

Kinderen liggen me na aan het hart en een voorstelling als deze past bij me. Ik ben blij dat Gaetane van Veen- Bouchez, de vrouw van Herman, mij met van alles geholpen heeft. We hebben steeds overleg gepleegd."
Na de voorstelling op maandagavond zijn alle kinderen met Herman van Veen naar buiten gegaan om daar gele ballonnen op te laten.