Aktueel

Herman van PSVeen

22 aug 2001

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Ajax kent PSV weinig celebrity's uit de showbizz die geregeld hun gezicht in het stadion laten zien.


Maar éven dachten we er toch één gevonden te hebben. Voorafgaand aan het duel PSV-FC Twente om de Johan Cruijff- schaal liepen we Herman van Veen tegen het lijf met een mediagids van PSV potsierlijk in zijnhand. Herman fan van PSV? De woordvoerder van PSV, Pedro Salazer, ontzenuwt dat.

'Dat Herman met die PSV-gids werd gesignaleerd is puur toeval. In de ArenA in Amsterdam was ik met hem aan de praat geraakt en toen heb ik hem gewoon voor de fun zo'n PSV-gids gegeven. Vervolgens heeft Herman dat boekje de hele tijd in zijn hand gehouden. Ook toen er door diverse bladen foto's van hem werden gemaakt. Zo moet de indruk zijn ontstaan dat Herman iets met PSV heeft.' Herman van Veen heeft dus niets speciaal met PSV, maar wel degelijk iets met voetbal. Voor het blad Voetbal Totaal gaat de cabaretier een column schrijven. Tevens zal hij de tekst schrijven voor een strip in dat blad.

De strip (Jan Kaman genaamd) gaat over een talentvolle voetballer wiens vader van Turkse en moeder van Nederlandse afkomst is.