VELUWE

Wageningse wint schilderij Engelse schilderes Mary Collis

Opbrengst Colombine-actie tien mille

21 nov 1994

EDEjWAGENINGEN - De kunstexpositie van de stichting Art for Charity in het Edese Huis Kernhem heeft circa tienduizend gulden opgebracht. Het bedrag komt ten goede aan het Colombinehuis, een nieuw te bouwen complex in Biddinghuizen voor tijdelijke opvang van kinderen in problemen. Het Colombinehuis is een initiatief van zanger Herman van Veen.


De tentoonstelling heeft op verschillende manieren geld opgeleverd. In de eerste plaats werden geŽxposeerde kunstwerken verkocht evenals afbeeldingen daarvan op posters en ansichtkaarten. De tentoongestelde werken waren van de hand van de Engelse schilders Mary Collis en de Nederlandse beeldend kunstenaar Paul Kingma. Daarnaast werd een schilderij van Mary Collis in samenwerking met het Gelders Dagblad op een speciale manier geveild. Door 7,50 gulden op een speciale rekening te storten maakten mensen kans op het schilderij 'Christine's Roses' van Collis. Het doek heeft een verkoopwaarde van circa 5900 gulden.
Wie door het storten van 7,50 gulden dat bedrag volmaakte, werd eigenaar van het schilderij.

De gelukkige bleek Nora Hazelholf-Roelfsema uit Wageningen te zijn. Haar dochter Ragnhild Hazelhoff nam het schilderij in ontvangst, omdat haar moeder in het buitenland verblijft.