DAGBLAD WEST FRIESLAND
rtv/kunstredactie

Herman van Veen speelt in Chicago

21 nov 1990

Net terug van voorstellingen in Kopenhagen en Londen, is de entertainer Herman van Veen afgereisd naar Chicago. Hij speelt daar nu zijn theatershow in een serie tot en met 25 november. Hij is de laatste tijd druk geweest met het planten van bomen als startpunt van een inzamelingsactie van UNICEF, waar-voor Van Veen reeds sinds 1968 actief is.


Met de ingezamelde gelden wil Herman van Veen de ontwikkeling van een inentingsprogramma mogelijk maken. Medisch wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat het binnen niet al te lange tijd moet lukken kinderen eenmalig een levenslang werkende injectie te geven tegen 15 meest voorkomende ziektes.

Herman van Veen hervat zijn tournee van anderhalve maand door Nederland op 20 maart. Daarna speelt hij zijn show in de Franse taal van 10 tot en met 13 mei in Brussel en van 17 mei tot en met 8 juni in Parijs.

Er zijn net twee boeken van hem uit. 'De Clowns' begeleidt de gelijknamige Duitse televisieserie die in ons land door Veronica werd uitgezonden en 'Propvol' is geschreven in opdracht van het ministerie van buitenlandse zaken. Het wordt op tal van basisscholen gebruikt.

In de platenstudio maakte Herman van Veen 'Goedemorgen' met de liedjes uit de tv-serie 'Alfred J. Kwak.'