GOUDSCHE COURANT

Rob Chrispijn stapt nu zelf het podium op

21 nov 2001

Rob Chrispijn was jarenlang de man achter veel van de prachtige teksten die Herman van Veen zong. Hij schreef ze zelf, of maakte er, zoals in het geval van Suzanne (van Leonard Cohen) een vertaling van die moeiteloos de concurrentie met het origineel aankon. Dat hij ooit nog eens zelf op het podium zou staan om te zingen, had hij tot een paar maanden geleden nooit verwacht. "In eerste instantie zei ik ook nee", zegt Chrispijn vanuit zijn woning in het Drentse Viedderveen. "Maar Jan Willemse, een goede vriend van me, bleef aandringen en op zeker mo ment dacht ik, misschien is het toch wel leuk".


En zo trekt Chrispijn dit seizoen langs de kleinere theaters met een programma getiteld 'Ogen met uitzicht op de zee'.

"Ik vind het erg leuk en de mensen in de zaal tot nu toe ook. Zelf zing ik een paar liedjes en ondertussen vertel ik verhaaltjes, over waar die liedjes vandaan komen.
We hadden natuurlijk het voordeel dat we uit een enorm repertoire konden kiezen. Dat is een grote rijkdom".

Chrispijn, die wordt bijgestaan door zanger en gitarist Gerrit Jan Schmidt en instrumentalist John Paul Tijsen, zingt onder meer een paar coupletten van Suzanne, maar ook liedjes die hij schreef voor het Klokhuis waaraan hij geruime tijd mee werkte.


EVERTSHUIS BODEGRAVEN

'Ogen met uitzicht op zee' van Rob Chrispijn. Op zaterdag 24 november. Aanvang 20.30 uur.