DAGBLAD ZAANSTREEK
Hans Visser

Van Veen en The Rosenberg Trio

21 sep 1999

Terwijl Herman van Veens film 'Nachtvlinder' flopt, verschijnt zijn cd 'Je zoenen zijn beter' en die verdient beslist een veel beter lot dan de film.


Niet in de laatste plaats omdat hij hier samenwerkt met The Rosenberg Trio. Gezamenlijk zetten ze een prachtige, warme, poŽtische sfeer neer. Zo sterk dat het niet meer dan logisch is dat de liedjes worden afgewisseld door een instrumentale stukken.
De sfeer wordt vooral bepaald door de veelgetinte gitaarklanken van de broers Rosenberg en het nog immer fraaie vioolspel van Van Veen.

En dan de teksten. Veel daarvan zijn geschreven door Willem Wilmink, een naam die op zich al een garantie is voor kwaliteit, zoals 'Meisje met anorexia'. Ook bewerkte hij heel fraai twee liedjes van Lorie Spee. En hoe schrijnend mooi is 'Wiegeliedje', over de oorlog.

Met vleugjes jazz, weemoed, blijdschap en zigeunermuziek en die zo persoonlijke stijl van Van Veen is dit een even bijzonder als intiem album waarin alles subliem op zijn plaats valt. Een cd 'voor geluk en na verdriet'.HANS VISSER