MAASROUTE

Alfred Jodocus Kleding in felle kleuren en in stoer zwart-wit

21 mrt 1990

'Trek je aan wat je aantrekt!' Met die slogan stapte Alfred Jodocus Kwak met eigenwijze passen, vriendelijke gebalde veren vleugels, een nonchalante blik en de fel rode sjaal wapperend a la superman de kindermode-markt op. Vanaf begin maart ligt de kinderkleding van Alfred Jodocus Kwak in de winkels. Het is bijzondere kleding, zowel qua ontwerp als de manier waarop het wordt gemaakt en verkocht.


De ster van de sociaal-democratische eend is rijzende. Alfred J. Kwak is in veel landen een ware tv-stripheld aan het worden. Of zoals Herman van Veen, één van de bedenkers van Alfred het zegt: "Hij dreigt met zijn vriendjes wereldberoemd te worden". De Alfred Jodocus Kleding is ontworpen door Irene de Wille bois en Agnes Charlemagne. Bij de eerste presentatie van de kleding, vorig najaar werd een vijftal lijnen getoond. Twee daarvan zijn nu uitgewerkt, te koop en klaar om te dragen. De kleding is te koop in de grotere vestigingen van V&D, waar speciale winkeltjes zijn gecreëerd.

De ontwerpen die de naam van Alfred zelf dragen (hij wordt al een tikkeltje ijdel) zijn in rood, wit en blauw uitgevoerd. De inspiratie lag op het platteland met een duidelijke knipoog naar de stad. De kleuren zijn verwerkt in opvallende streepjes- en ruitjesmotieven. Het is een lekker bont geheel, waar de klompjes eigenwijs onder staan.

De naam van Dolf de Kraai siert de tweede lijn. Dolf is Alfred's eeuwige vijand. De kleding is natuurlijk zwart en wit. Dolf's kleding is stoer en nonchalant. Ook hier zien wij ruimvallende broeken, jacks en hemden. Voor de meisjes zijn er kittige rokjes. De kleding heeft contrasterende biesjes, die zakken, ritsen en lijnen markeren.