HET NIEUWE LAND

Start bouw Colombinehuis heeft maand vertraging

20 sept 1995

(Van één onzer verslaggevers)

BIDDINGHUIZEN - De start van de bouw van het Colombinehuis aan de Spijkweg bij Biddinghuizen zal niet deze maand, maar in oktober of wellicht zelfs pas in november beginnen.


Het Colombinehuis, een geesteskind van cabaretier Herman van Veen, komt op de plaats die nu beter bekend is als de voormalige Staatsbosbeheer-loods Z 59, vlakbij pretpark Walibi-Flevo. Het complex zal plaats bieden aan kinderen die door ziekte of andere omstandigheden even een adempauze nodig hebben.

Colombine-directeur Jan Toscani kondigde enkele maanden geleden aan dat de bouw in september van start zou gaan. De bouwsom ligt op dit moment echter nog hoger dan het bedrag dat Colombine wil betalen. De kortingen die aannememings bedrijven geven als sponsorvorm voor het Colombinehuis zijn nog niet vastgelegd. 'En zolang dat niet gegarandeerd is, nemen wij geen risico', aldus een woordvoerster van de Stichting Colombine.

Met de fondsvorming voor het Colombinehuis gaat het overigens goed, zo meldt de woordvoerster. Naast landelijke projecten zijn de laatste tijd ook rond Dronten diverse initiatieven van de grond gekomen om geld in te zamelen voor het Colombinehuis. Denk aan enkele activiteiten in het kader van vijftig jaar bevrijding op en rond 5 mei. Verder zal Swifterbanter Bram Lamse in november de marathon van New York lopen en zich daarbij laten sponsoren. Hij hoopt daarmee enkele duizenden guldens binnen te halen voor de Stichting Colombine. '