NIEUWS VAN DE DAG

Het jubileum van Herman van Veen20 september 1980
Herman van Veen zit inmiddels twaalf-en-een-half jaar in het artiestenvak. Voor deze gelegenheid is een speciale plaat gemaakt met niet alleen zijn leukste, maar zijn mooiste liedjes. De plaat opent met het bekende Opzij en bevat ook de titelsong van de speelfilm Uit Elkaar. In m'n Uppie en het fraaie Hallo, ik ben een zanger, zijn afkomstig van de lp Herman en de Zes. Veel werk op ,,Brons" is getrokken van Hermans succesvolle plaat „Overblijven, onder water".


Herman staat weer in de schijnwerpers. Hij is deze week een tournee door ons land begonnen met zijn nieuwe show "Onder Water". Hoewel de kritieken in het. begin niet zo best waren — zo'n show moet nog worden ingespeeld — zegt Herman hierover: "A1 jaren loop ik met het plan, een theatervoorstelling te maken die zowel voor volwassenen als voor kinderen te verteren is. Een ongebruikelijke vorm misschien, maar mijn inziens een hele leuke mogelijkheid om eens met de hele familie naar het theater te gaan".

De voorstelling beschrijft de omzwervingen. van Jan, een nieuwe Hollandse haring, en een aantal metgezellen op zoek naar hun achterneef Walvis, die hem een handje moet helpen om de afschuwelijke moord op de haring, door de vissers, stop te zetten,

Het verhaal wordt natuurlijk verteld en gezongen door Herman van Veen die wordt begeleid door Erik van der Wurff, Martijn Alsters, Nard Reijnders, Hans Koppes en Ger Smit en het Harlekijn Danstheater o.l.v. Cees Brandt.