NIEUWSBLAD V/H NOORDEN

Herman van Veen in rest seizoen nog heel even op eigen bodem

28 juli 1991

Na een lange Nederlandse tournee in het afgelopen seizoen - hij was hier driejaar niet meer geweest - is de entertainer Herman van Veen in de tweede helft van 1991 amper meer te zien in ons land. Hij doet nog enkele vooral kleinere plaatsen aan en richt zich vervolgens weer op het buitenland.


In september draait hij enkele voorstellingen in België en daarna volgen er ter afsluiting nog dertig in eigen land. In het Noorden bereikt hij uitsluitend Drachten: Theater De Lawei op 9 en 10 oktober.

Herman van Veen zet daarna alles een Engelstalige serie.
Vanaf 15 november speelt hij in Londen en Chicago.
Vers uit is het mooi verzorgde boek 'De droom van Alfred Jodocus Kwak', geschreven door Herman van Veen en geïllustreerd door Hanneke Holzhaus. In de afdeling geluidsdragers verscheen enige tijd geleden de cd 'A Souvenir', met 16 titels in vier talen. Maar de onvermoeibare Van Veen zit niet stil. Hij werkt aan drie Nederlandstalige projecten: de tweede cd met liedjes en verhalen uit 'Alfred J. Kwak', 'ln Vogelvlucht II' en 'Carré 6', de live registratie van de voorstelling die hij het vorig jaar begon in Amsterdam.

Verder staan er twee Duitse, twee Engelse en twee Franse cd's op de rol.
Het programma 'Bruises' ('Blauwe Plekken' in 't Engels) behoorde bij de top vijf op het film- en tv-festival van New York. De cd 'Goedemorgen' kreeg een Edison, Erik van der Wurff een Gouden Harp van Conamus en Herman in Duitsland de Gouden camera voor de Alfred J. Kwak tekenfilms.