Prive
VANESSA BONTJE

Dit geluk had zij Guusje ook zo graag gegund

20 mei 2004

BAS WESTERWEEL (40) en BABETTE VAN VEEN (36) zijn op 25 april de trotse ouders geworden van SILVUN. De kleine) Met dit broertje kan de 3-jarige SEBASTIAAN over een paar jaar naar hartelust ravotten. Babette is dankbaar voor dit grote geluk, maar denkt met pijn in het hart aan haar vriendin GUUSJE NEDERHORST, die al zo snel werd weggerukt bij haar zoontje DEAN.


Het gezinsgeluk van BAS WESTERWEEL en BABETTE VAN VEEN is compleet. Kortgeleden beviel de blonde ex- GTST-actrice van haar tweede zoontje SILVIJN. Deze nieuwe aanwinst vormt in de toekomst ongetwijfeld een speelkameraadje voor de 3-jarige SEBASTIAAN, de oudste Westerweel-telg. Nog voordat Silvijn werd geboren, wisten Bas en Babette al dat ze weer een jongetje konden verwelkomen. Naar verluidt niet omdat ze dit zo graag wilden weten, maar vanwege het verdriet dat Babette had om de dood van GUUSJE NEDERHORST.

Guusje overleed namelijk op het moment dat Babette zes maanden zwanger was van Silvijn. De emoties die Babette door het overlijden te verwerken kreeg, waren zo heftig, .

dat ze last kreeg van allerlei onduidelijke gezondheidsklachten. Steken in haar buik veroorzaakten zoveel onrust bij Babette, die zich vreselijk zorgen maakte om het welzijn van haar baby, dat ze naar de dokter ging. Hij verplichtte Babette tot acute bedrust! Insiders verklappen dat juist tijdens deze onderzoeken het geslacht van het kindje niet langer geheim kon worden gehouden.

Fameus trio

Vanaf het allereerste begin waren Babette en Guusje betrokken bij de eerste Nederlandse soap Goede Tijden, Slechte Tijden. Als Linda Dekker en Roos de Jager zetten zij menig mannenhart in vuur en vlam. Toen enkele jaren later KATJA SCHUURMAN als Jessica Harmsen haar opwachting in de soap maakte, ontwikkelde zich tussen de dames niet alleen een hechte vriendschap, maar begonnen zij ook het fameuze zangtrio Linda, Roos en Jessica.

De drie trokken volle zalen, maar hielden het na een aantal hits - waaronder Ademnood en Alles of Niets - voor gezien. Babette vertrok uit GTST, gevolgd door Guusje en daarna vertrok ook Katja uit de eerste Nederlandse soap. Alle drie gingen ze hun eigen weg, maar de vriendschap bleef. Toen begin dit jaar het overlijden van Guusje wereldkundig werd gemaakt, werden Babette en Katja als door een mokerslag geraakt.

Katja doet het momenteel rustig aan om haar verdriet een plekje te geven. Na haar verbroken relatie met TEUN KUILBOER en drukke werkzaamheden voor Onze Jeugd is ze ingestort. Ze wijt dit deels aan het onverwerkte verdriet rondom Guusjes dood. Ook Babette heeft door het drama een zware tijd achter de rug. In een interview vertelt Babette: 'Het was een enorme schok voor me toen mijn vriendin Guusje Nederhorst overleed. Door het verdriet om haar dood kreeg ik allerlei vage zwangerschapsklachten: steken in mijn buik en pijn in mijn longen. Ik moest het even heel rustig aan doen.'

Gelukkig heeft al het verdriet geen effect gehad op de gezondheid van de kleine Silvijn. Hij is kerngezond en zijn ouders genieten met volle teugen van hem. Er is geen twijfel mogelijk over de gedachten die Babette moet hebben over de zieke Guusje, die na slechts zeven maanden bij haar zoontje DEAN werd weggerukt. Wat zou Babette haar vriendin een onbezorgd leven, met haar man DINAND WOESTHOFF en zoontje, hebben gegund!VANESSA BONTJE