TV WEEKEINDE

PRIJZENREGEN
IN
Andermans Veren

20 mei 2000

Vandaag hebben de makers van het amusementsprogramma 'Andermans Veren' een speciale aflevering voor de kijker in petto. Omdat de AVRO zijn ouwe trouwe stekkie verruilt voor een groter gebouw (te delen met de NCRV en KRO), nodigen Jacques Klöters, Kick van der Veer en Roeland Kooijmans hun trouwe tribunefans vandaag uit voor een blik achter de schermen. Het afscheid wordt uitbundig gevierd met bekende persoonlijkheden.


Gerard Cox reikt vanavond de prestigieuze Rob Scholte-ring uit aan een waardig vakgenoot. Verder nemen Alex Roeken, vorige maand bekroond met de Annie M. G. Schmidt-prijs, en componist en arrangeur Martin van Dijk, plaats op de gastenstoelen. Laatstgenoemde zal in 'Andermans Veren' de door hemzelf ingestelde Martin van Dijk-prijs uitreiken. Een hoogstpersoonlijke poging om het niveau van de Nederlandse muziek, cabaret en kleinkunst op peil te houden.

Alsof er nog niet genoeg prijzen te verdelen zijn, 'zapt' presentator Roeland Kooijmans terug naar het fragment waarin de Louis Davids-ring wordt overhandigd aan cabaretier/zanger Herman van Veen.
Uiteraard passeren, zoals gebruikelijk, de grappigste cabaretbeelden de revue.