ELAN

PLATEN20 mei 1984
Eindelijk heeft Herman van Veen de erkenning, die hij verdient. Zijn elpee 'Signalen' wordt grijsgedraaid. Dankzij de hitsingle 'Hilversum 3' wordt er weer eens gepraat over Herman. Het is toch niet te geloven, dat dit theaterdier der lage landen zó lang onderschat is gebleven. De schitterende platen, die hij tot nu toe heeft gemaakt, hebben hun weg naar de consument als de bekende zoete broodjes gevonden. Maar toch bleven de omroepen halsstarrig in hun twijfel of men Herman wel een show zou geven op de televisie. Nu is hij zelf daar misschien wel debet aan, want Herman kon de roep vanuit Duitsland niet weerstaan.


Daar is hij ongelooflijk populair (vergelijkbaar met Toon Hermans hier). Zijn shows zijn maanden van tevoren kompleet uitverkocht, overal kom je zijn posters tegen, staan zijn elpees maandenlang in de bovenste hitregionen en moet er zelfs op de zwarte markt voor kaartjes gevochten worden. Zijn Amerika-avontuur heette mislukt te zijn. De vaderlandse pers heeft er dat van gemaakt.
Maar niets is minder waar. Op uitnodiging van de Amerikanen zelf vertrekt Herman in dit najaar voor twaalf konserten naar De States. Bij terugkomst wacht hem een tournee door Frankrijk, waar men hem eveneens met egards Hollandse lof toezwaait. Pas in 1985 zal Herman weer een Nederlandse tournee maken. Wedden, dat dat jaar voor hem op internationaal niveau de doorbraak zal betekenen?