NIEUWS VAN DE DAG

Een naakt afscheid

19 nov 1997

Dit is de wijze waarop Herman van Veen na zijn optredens in Duitsland regelmatig afscheid neemt van het laaiend enthousiaste publiek, dat hem niet wil laten gaan Om duidelijk aan te tonen dat het minutenl ge applaus op een zeker moment voor hem genoeg is geweest en hij nu zijn laatste toegift wel gegeven heeft, kwam Herman in Paderborn in zijn blootje het toneel op.


Zijn manager: "Zo zegt hij het publiek: De show is over. Ik ben klaar. Ik heb me al uitgekleed." Het idee hiertoe is ontstaan omdat het regelmatig voorkomt dat het publiek na het einde van de show een half uur of langer nog om Herman blijft roepen en klappen.
Herman geeft dan zijn toegiften, maar dan nog is het publiek niet tevreden. Hermans manager: "Herman neemt, als men na zo'n half uur nog blijft klappen, dan vaak een douche. Als de ovaties dan aanhouden, komt hij uit de douche nog eenmaal, maar dan naakt, het toneel op om te zeg- gen dat het nu echt voorbij is."

De vrouwelijke fans in Duitsland hebben er geen moeite mee, zoals bij deze week bij het optreden in Paderborn weer bleek. Ook in Nederland zegt Herman af en toe op deze wijze zijn publiek zo vaarwel. "Maar hier kijkt niemand er echt van op", aldus Ton van Eden. "In Duitsland wordt men wild als men hem zo ziet."

Volgende week zal Herman overigens in Carré zijn nieuwste cd overhandigen aan minister Wijers. Maar dan keurig aangekleed natuurlijk!