BES CONTACT

Vallen, rennen, vliegen, duiken en opstaan tijdens popquiz

19 nov 2003

EGMOND AAN OEN HOEF - Zaterdag 8 november jl. werd in 't Rode Hert in Egmond aan den Hoef voor de vijfde keer de Egmondse popquiz georganiseerd. Ruim honderd deelnemers verdeeld over 38 teams streden vanaf 20.00 uur voor de hoofdprijs, een diner en entreekaart voor het Golden Classics festival op 7 februari in Hotel Zuiderduin. The Marmelade, Shocking Blue en Memphis staan dan op het podium.


Deelnemers moesten in de eerste ronde de overeenkomst raden van drie fragmenten. Dit moesten ze in één woord weergeven. Dit onderdeel heet '3 in 1' en is een bekend spel. Daarom scoorden de deelnemers goed. Maar niemand heeft de tien opdrachten allemaal goed opgelost. Deelnemers moesten in de tweede ronde twintig muziekfragmenten raden, die werden vertolkt door een duo. De vraag was steeds welk duo men hoorde. In de derde ronde hebben de quizkandidaten teruggekeken naar de best verkochte singles van het jaar 2002. De titel en de plaats van het nummer in de top 100 stonden centraal.

Het tweede deel van de derde ronde was vergelijkbaar maar ging over de top 2000 van 2002. In de vierde ronde volgden vijftien musicalvragen. De laatste ronde moest echter de beslissing brengen. Deelnemers moesten toen vragen beantwoorden over een aantal Nederlandstalige fragmenten, die werden gedraaid. Zo moesten de deelnemers bijvoorbeeld aangeven wie er als eerste aan de wolven werd geofferd in de dodenrit van Drs. P.
En wat is de volgorde van het vallen, rennen, vliegen, duiken, opstaan en weer doorgaan in Opzij Opzij van Herman van Veen? Alle vragen waren overigens multiple choice. Volgens de meeste deelnemers was de quiz dit jaar eenvoudiger dan in voorgaande jaren. De meeste deelnemers vonden dat eigenlijk wel heel prettig.

Winnaars

De leden van het team van Bert Kaptein wonnen de drie 'Golden Classics' arrangementen. Het team van Ton Lansbergen en het team van Jerry van Scheltinga deelden de tweede plaats, terwijl de vierde plaats ging naar het team van Ruud de Raadt. Dit team heeft - zoals ieder j aar - een plaatsje op het 'Muppet balkon' gekregen. Het team van Wim Twisk en het team van de Post Egmond deelden de vijfde plaats.

Prijzen zijn leuk, maar een gezellige avond is belangrijker. Het leuke van de popquiz is dat jong en oud elkaar ontmoeten.
De leeftijd van de deelnemers varieerde dit jaar dan ook van vijftien jaar tot boven de vijftig. Kortom, de vijfde Egmondse popquiz was wederom een groot succes en volgens een woordvoerder van de popquiz wordt "uiteraard volgend jaar een zesde aflevering georganiseerd". Tot dan!