FLEVOPOST LELYSTAD
Suzanne van der Horst

Handjevol lopers voor Colombineboot

19 sep 2001

BIDDINGHUIZEN - De traditionele Colombineloop, die afgelopen zaterdag gehouden werd, heeft een bedrag van 6.600 gulden opgeleverd. De vanwege MKZ uitgestelde sponsorloop verliep teleurstellend.^. Een groot aantal vrijwilligers was op de been voor een handjevol lopers, die door weer en wind zoveel mogelijk geld bij elkaar liepen.


Burgemeester Toine Gresel gaf om 12.00 uur het startschot voor de twee en vier kilometer lange kinderloop. Hiermee opende hij de elfde editie van de Colombinebosloop. Organisator Stichting Colombine, het wereldwijde project van Herman van Veen, viert volgend jaar haar 25-jarige jubileum. Onder het motto 'De Wereld Delen' zetten zo'n 77 lopers, waaronder 25 bedrijven, zich in om kinderen die te kampen hebben met langdurige ziekte een vakantie te bieden. Hoofdsponsor, de Nederlandse apotheek, schrijft, voor deze kinderen, op recept een vakantie uit naar het Colombinehuis. De opbrengst van dit jaar is deels voor 'De Colombineboot', waar logees van het Colombinehuis een dagje mee kunnen varen.

Ontspannen

De loop wordt jaarlijks groots aangepakt. Ruim 75 vrijwilligers ondersteunen de lopers of lopen zelf mee. Een grote circustent compleet met lichtjes en geluidsinstallatie geeft de deelnemers ontspanning. In de biertent kon men zich inschrijven, iets drinken of even lekker uitrusten. Mascotte 'Colombine', een grote muis, moedigde de kinderen aan. De nadruk ligt niet op de loop maar op het samen zijn voor het goede doel.
Het deelnemersveld bestaat dan ook uit kinderen, volwassenen, zestig-plussers, bedrijven, gezinnen en leden van Loopgroep Biddinghuizen die meedoen aan de kinder-, prestatie- of bedrijvenloop of wereldwandeling. Babette van Veen, dochter van Herman van Veen gaf rond 13.00 uur het startsein voor de wereldwandeling.

Colombinehuis

Het huis bestaat uit acht appartementen, waarin de gezinnen slapen. In het hoofdgebouw wordt gezamenlijk gegeten. Daarnaast beschikt het huis over een toneelzaal, huiskamer en speelkamers.
De afzonderlijke appartementen zijn ingericht naar de landen of werelddelen waarin Stichting Colombine actief is, zoals de Filippijnen, IndonesiŽ, Kenia, BraziliŽ en AustraliŽ. Het doel van de stichting is om de kinderen een herinnering meegeven waarop ze altijd terug kunnen vallen. Colombine wil kinderen meebrengen dat ze erbij horen in de grote wereld.Suzanne van der Horst