DAGBLAD KENNEMERLAND

Pepijn Kooien Quartet komt naar Camille

19 aug 2002

BEVERWIJK - In cultureel café Camille in Beverwijk treedt zaterdagavond 31 augustus het Pepijn Kooien Quartet op. Dit viertal won de singer/ songwriterwedstrijdtijdens het afgelopen Juttersfestival in Wijk aan Zee, een week nadat het kwartet gevormd was. Dit zegt veel over de muzikale kwaliteiten van de leden.


Drummer van de band is Pim Kersten die sinds 1994 in de voormalige punkband Amazing speelt, maar in dit kwartet een; veel bredere horizon heeft qua slagwerk. Gitarist Arthur Gijsel verloor ooit zijn hart aan de bossanova en als solist is Gijsel dan ook vaak te beluisteren in het Portugees, waarbij hij zichzelf op de gitaar begeleidt. Jan van der Ven speelt naast piano ook basgitaar, gitaar en trombone. Van der Ven is ook gitarist in verschillende rockbands.

Het kwartet wordt gecompleteerd door de grondlegger en naamgever, Pepijn Kooien. Hij; is tweedejaars student aan de Kongs Theateracademie, waar hij les kreeg van onder andere Bram Vermeulen en Stef Bos. In mei stond hij in het Duitse Düsseldorf in een productie met Herman van Veen die in december in Nederland wordt gespeeld.


Het optreden van Pepijn Kooien Quartet in Camille begint om 21.30 uur en is gratis toegankelijk.